Veiledning

Hva er Postjakten?

Postjakten er en aktiv postjakt som er gratis og åpen for alle i samarbeid med Mobilitetsuken.

Dette er en fin måte å oppdage nye turområder i kommunen på samtidig som en får en spennende og aktiv tur med mulighet for å vinne flotte premier.

Vi har plassert ut 30 poster i Stavangerområdet fordelt på 3 kart fra 16. september til 22. september. Alle stedene er lett tilgjengelige til fots, på sykkel, med barnevogn og i rullestol.

Dette er et lavterskel tilbud som alle vil klare å finne fram til. Mer utfordrende opplegg er tilgjengelig på turorientering.no hele sommerhalvåret, eller orienteringsløp til Stavanger o-klubb.

Hvem kan delta?

Alle siddiser, gauker, jærbuer og andre kan delta i Postjakten. Postjakten passer for alle! Unge og eldre, med eller uten barnevogn, sykkel, gåstol, rullestol eller gåstaver.

Har du friske bein eller dårlige knær, men vilje og lyst på en tur rundt omkring i Stavanger? -Da passer Postjakten for deg!

Hvordan komme dit?

Alle kartene har markert busstopp som passer for turen. På nettsiden er det beskrevet hvordan du enkelt kommer deg til postene og litt om spesielle omkringliggende attraksjoner som kan være greit å kombinere med turen.

Hvor er kartene? 

Alle kart blir gjort tilgjengelige 16. september på postjakten.no. Kartene kan du se på mobil eller ved å skrive de ut på papir når du skal ut på tur. Kartene viser områder i Stavanger kommune.

 Hvordan ser postene ut?

Postene plasseres ut før 16. september og kart blir tilgjengelige på postjakten.no fra 16. september. Eksempel på en post ser du på flygebladet til høyre på siden.
Hvert post er i ca A4 størrelse og er merket med nummer og en kode. Alle postene er tilgjengelig for bevegelseshemmede i rullestol.

Postene finner dere midt i ringen som er markert på kartet. I eksempelet nedenfor er posten ved et hushjørne. Bygninger er grå eller svarte «firkanter» på kartet.

Hva finnes i området rundt postene?

Ved siden av kartet på nettsiden vises litt ekstra informasjon om området posten ligger ved for at du skal kunne lære litt om om byen. Gjerne skriv litt selv på Nyhetsfeed-siden hva du opplever på turen og post gjerne et bilde eller to på Instagram under taggen #postjakten.

Hvordan registrerer jeg bruker?

Alle som vil delta i trekning av premier må registrere en bruker på postjakten.no. Dette er gratis og e-postadresse blir ikke delt med noen. E-postadressen brukes kun for kontakt med deg når du har vunnet, og til informasjon om neste arrangement. Familier kan registrere flere brukere på samme e-postadresse.

Har du allerede registrert en bruker i JuleJakten, da kan du bruke den for å logge inn på Postjakten også.

Det anbefales å bruke navnet ditt eller lignende som brukernavn og ikke e-postadressen da brukernavnet kan bli synlig under «5 på topp»-listen på nettsiden når du har vært ute på tur.

Hvordan registrerer jeg postbesøk på nettsiden?

Koden på hver post kan registreres ved å gå inn på postjakten.no og registrering der. Du må logge deg inn/registrere bruker for å kunne registrere koden. Velg postnummer og fyll ut koden før du trykker «Registrer besøk»-knappen.

Hvordan registrerer jeg postbesøk med QR-kode?

Du kan bruke mobiltelefon med QR-kode-app og skanne QR-feltet på posten for automatisk og enklere registrering av postkoden.

Du må enten ha logget deg inn før første gang du skanner en QR-kode, ellers så må du logge inn og deretter skanne koden på nytt. Når du først har logget deg på skal det holde å skanne en gang.

Hva kan jeg vinne?

Hver dag blir en dagsvinner trukket. Premiene er et gavekort på 500,- hver dag og 1.000,- siste dagen, sponset av Stavanger kommune. Hovedpremien som trekkes på den offisielle bilfrie dagen i Mobilitetsuken trekkes ut blant de som har registrert alle 30 postene. Vinnere blir kontaktet via e-post som ble oppgitt ved registreringen.

Når trekkes premiene?

Hver registrering gir deg ett lodd som er med i de resterende trekningene. Det betyr at jo flere registreringer du har, jo større vinnersjanse har du. Registreringen du gjør 16. september er altså med i alle trekningene.  Trekningen skjer normalt hver kveld. Uavhentede premier 1. november tilfaller arrangøren.

Hvordan får jeg lagt ut bilder på slide-showet på nettsiden?

Bli med i den uformelle konkurransen om å ta det beste bildet i postjakten, og last det opp på Instagram med taggen #postjakten. Bildene i slide-showet på nettsiden oppdateres ca. hver time.

Smittevern

I disse tider er det viktig å holde avstand til andre og ikke ta på selve postene. Vask hender ofte og ikke gå ut ved symptomer på sykdom. Ved å følge myndighetenes anbefalinger er det bare å komme seg ut på en frisk og fin tur eller to.

JuleJakten

Stavanger Orienteringsklubb arrangerer en postjakt fra 1. til 24. desember vi kaller JuleJakten. Følg med på julejakten.no når det nærmer seg advent.

Problemer?

Har du problemer med å logge inn, registrere en post, bruke QR-kode, laste ned kart, finne fram til posten, eller bare å gi en tilbakemelding, ta gjerne kontakt på e-post postjakten@o-klubb.no.

Om oss

Stavanger Orienteringsklubb er en av distriktets største orienteringsklubber.

Klubben ble stiftet i november 1950, og har siden da hatt stor aktivitet. Medlemstallet har variert opp gjennom årene, men har øket de seneste årene og vi har nå rundt 190 aktive medlemmer.

Medlemmene deltar på løp både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og vi har medlemmer på alle aldre og nivåer.
Klubben har kart i mange områder som brukes til løp og treninger og vi arrangerer hvert år flere o-løp.

Klubben har også et spennende turorienteringsopplegg hvert år som passer for de fleste. (https://turorientering.no/stavangerorientering/)

Har du lyst å prøve orientering eller er det noe du lurer på, kontakt oss på e-post stavanger@o-klubb.no eller les på hjemmesiden stavanger.o-klubb.no