Veiledning

Hva er Postjakten?

Postjakten er en aktiv postjakt som er gratis og åpen for alle.

Dette er en fin måte å oppdage nye turområder i kommunen på samtidig som en får en spennende og aktiv tur.

Vi har plassert ut 30 poster i Stavanger-området fordelt på 5 kart fra 1. januar og ut mars 2023. Alle stedene er lett tilgjengelige til fots.

Dette er et lavterskel tilbud som alle vil klare å finne fram til. Mer utfordrende opplegg er tilgjengelig på turorientering.no hele sommerhalvåret, eller orienteringsløp til Stavanger o-klubb.

Hvem kan delta?

Alle siddiser, gauker, jærbuer og andre kan delta i Postjakten. Postjakten passer for alle! Unge og eldre, med eller uten barnevogn, sykkel eller gåstaver.

Har du friske bein eller dårlige knær, men vilje og lyst på en tur rundt omkring i Stavanger? -Da passer Postjakten for deg!

Hvor vanskelig er det å finne postene?

En del av postene er plassert noen få meter utenfor sti og regnes som blå turer og krever litt mer orienteringsferdigheter enn en grønn tur som er det enkleste. Julejakten regnes som grønn tur. Postjakten passer godt for barn som går selv i følge med voksen.

Hvordan komme dit?

Naturlig parkering og buss er markert på alle kartene. Tog, buss og sykkel er fine fremkomstmidler for å komme til områdene for å jakte på postene.

Hvor er kartene? 

Alle kart blir gjort tilgjengelige 1. januar 2023 på postjakten.no. Kartene kan du se på mobil eller ved å skrive de ut på papir når du skal ut på tur. Kartene viser områder i Stavanger- og Sola kommune.

 Hvordan ser postene ut?

Hvert post er i ca A5 størrelse og er merket med nummer og en kode.

Postene finner dere midt i ringen som er markert på kartet. I eksempelet nedenfor er posten ved et hushjørne. Bygninger er grå eller svarte «firkanter» på kartet.

Hvordan registrerer jeg bruker?

Alle som vil delta i trekning av premier må registrere en bruker på postjakten.no. Dette er gratis og e-postadresse blir ikke delt med noen. E-postadressen brukes kun for kontakt med deg når du har vunnet, og til informasjon om neste arrangement. Familier kan registrere flere brukere på samme e-postadresse.

Har du allerede registrert en bruker i Julejakten, da kan du bruke den for å logge inn på Postjakten også.

Det anbefales å bruke navnet ditt eller lignende som brukernavn og ikke e-postadressen da brukernavnet kan bli synlig under «5 på topp»-listen på nettsiden når du har vært ute på tur.

Hvordan registrerer jeg postbesøk på nettsiden?

Koden på hver post kan registreres ved å gå inn på postjakten.no og registrering der. Du må logge deg inn/registrere bruker for å kunne registrere koden. Velg postnummer og fyll ut koden før du trykker «Registrer besøk»-knappen.

Hvordan registrerer jeg postbesøk med QR-kode?

Når du er pålogget reistreringsiden på nettsiden kan du trykke på bildet av QR-koden for å skanne QR-feltet på posten for automatisk og raskere registrering av postkoden.

Alternativt kan du bruke kameraet på telefonen og skanne koden slik som tidligere.

Hva kan jeg vinne?

Turen i seg selv er en fin premie. 👏

Smittevern

I disse tider er det viktig å holde avstand til andre og ikke ta på selve postene. Vask hender ofte og ikke gå ut ved symptomer på sykdom. Ved å følge myndighetenes anbefalinger er det bare å komme seg ut på en frisk og fin tur eller to.

Julejakten

Stavanger Orienteringsklubb arrangerer en julekalender fra 1. til 24. desember vi kaller Julejakten. Følg med på julejakten.no når det nærmer seg advent.

Problemer?

Har du problemer med å logge inn, registrere en post, bruke QR-kode, laste ned kart, finne fram til posten, eller bare å gi en tilbakemelding, ta gjerne kontakt på e-post postjakten@o-klubb.no.

Om oss

Stavanger Orienteringsklubb er en av distriktets største orienteringsklubber.

Klubben ble stiftet i november 1950, og har siden da hatt stor aktivitet. Medlemstallet har variert opp gjennom årene, men har øket de seneste årene og vi har nå rundt 200 aktive medlemmer.

Medlemmene deltar på løp både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og vi har medlemmer på alle aldre og nivåer.
Klubben har kart i mange områder som brukes til løp og treninger og vi arrangerer hvert år flere o-løp.

Klubben har også et spennende turorienteringsopplegg hvert år som passer for de fleste. (https://turorientering.no/stavangerorientering/)

Har du lyst å prøve orientering eller er det noe du lurer på, kontakt oss på e-post stavanger@o-klubb.no eller les på hjemmesiden stavanger.o-klubb.no